2011. július 30., szombat

Mostantól órát is készítek :)

Elég termékeny hét áll mögöttem. Igyekeztem minél több kérést teljesíteni. Emellett azért igyekszem megvalósítani az újabb ötleteimet is. Már egy ideje gondolkodom, hogyan lehetne valami egyedi, mutatós órát készíteni. Először szivárványos órában gondolkodtam, de az sajnos nem sikerült, és félretettem... most újabb ötletem támadt. Kukacolt óralap, applikált számokkal, és gyönygökkel. Ezt végre sikerült megvalósítanom. :) Az első példányt Márti barátnőmnem készítettem neve napjára. Mág ő is csak fotón látta, de remélhetőleg hamarosan ténylegesen megkapja, és mindig eszébe jutok majd, ahányszor ránéz. :)
Patchwork óra 
























Aztán befejeztem a táskát, amit Mónika rendelt, a barátnőjének, akinek most született meg a kicsi fia, Csanád. Babatáskának fogják használni. Remélem tetszeni fog, már alig várom a visszajelzést. :)





A fehér táska mellé Magdolnának varrtam még egy feketét is. Egy kicsit, amibe pénztárca, iratok, mobil, egy kis ez az belefér, csak felkapom, és már megyek is. :) Nekem nagyon tetszik, szerintem előbb utóbb nekem is lesz ilyenem :) Bízem benne, hogy Magdolna sem fog csalódni. :)







2011. július 27., szerda

Legújabb alkotások :)

Mostanában sem unatkozok. :) Persze ötletekből sem vagyok kifogyva ám, úgyhogy ha a jó Isten is úgy akarja, akkor a héten még újdonságokat is fogok mutatni. :)
No de lássuk mit alkottam a héten. Magdolnának varrtam egy hófehér táskát. Szerintem nagyon szép lett. Remélem Neki is fog tetszeni.


Fruzsi hátizsákja

A kockásfülű nyúl :)

Hátulról

   

2011. július 25., hétfő

Mától szabi, hamarosan újra megkezdődnek a munkás hétköznapok....

Augusztus közepétől nekem is elkezdődnek újra a munkás hétköznapok, Tomikám is kezdi hamarosan az ovit.

Ezért, ha szükséged van bölcsis / ovis hátizsákra rendeld meg most. Ha többet rendelsz, kedvezményt is kaphatsz :)

2011. július 24., vasárnap

Szülinapi ajándék Ági lányomnak :)

Tegnap ünnepeltünk. Tomikám 3 éves lett, és mivel Ágicám augusztus 2 - án tölti a 19. életévét, így egy füst alatt megtartottuk a szülinapot a két gyerkőcnek. :)
Ágicám kérte, hogy varrjak neki valami jó táskát, olyat amiről ő jut eszembe... jól feladta a leckét, aztán végül is született egy alkotás. Az anyagokat kiválasztotta, tehát azok adottak voltak. Igyekeztem olyan táskát készíteni, amibe majd beleférnek a füzetei, könyvei, mert tudtam, hogy tuti suliba járós táska lesz belőle. :) Ezért a belsejébe két zsebet tettem. Az egyik oldalra a szokásos zseb került, a másik oldalra olyan zsebet tettem, aminek a fele ceruza-toll tartó, hogy könnyen elővehető legyen. :) Az elejére kis díszt horgoltam. Itt is szeretném megköszönni Vikus barátnémnak, hogy próbálkozott megtanítani engem horgolni. Igyekszem jó tanítvány lenni. :) Az eleje is és a háta is kukacolással van tűzve, majd az egész ferdepánttal elszegve. A táska magassága 80 cm.
Végül is az ünnepelt nagyon örült neki. :)

Ági táskája

Közelebbről



A horgolt dísz :)

A hátsó oldala


Belülről

2011. július 19., kedd

Meleg van, nehezebben megy a munka ....

Ebben a melegben még azt is meggondolja az ember, hogy érdemes e kibújni a hűsítő zuhany alól. :) Kicsit nehézkesen haladok, de azért nem tétlenkedem teljesen.
Ági lányom keresztanyukájának varrtam egy táskát, ugyanolyan mint a Vikié. Egy kispárna készült Nórinak, és egy új fajta táska, amit párom 18 éves keresztlánya kapott a születésnapjára. Amerikai anyagból van, Cserhegyiéktől való szerzemény. :) Tettem alá flízt is, eleje háta kukacolva van, valamint tejszűrőt is tettem, hogy jobb tartása legyen. :) Pántja állítható hosszúságú heveder. Nagyon örült neki a nagylány. Megmutatom Nektek is! :)

Andi táskája előlről

Hátulról

Belülről


Felirat hozzáadása


Hátsó oldala

kinyitva


Viselés közben

2011. július 11., hétfő

A nyeremény táska :)

Ebben az iszonyú melegben alig bírtam rávenni magamat, hogy leüljek a varrógéphez. Aztán utána már ment a dolog, csak nekifogni volt nehéz. :)
Szóval még adós vagyok a játék eredményének itteni kihirdetésével..... Szóval a FB-on és itt a blogon közös játékot hirdettem, aminek nyereménye egy nagyon szép narancssárga nyári táska. A sorsolás megtörtént 6-án este. A sorsoló Tomcsi fiam volt, a sorsolási bizottság a lányom és a barátja voltak. Én a fotós szerepét töltöttem be. :) A FB-ra feltettem a sorsolás közben készült képeket. A nyertes Mészáros Orsolya, akinek itt is gratulálok. És örömmel értesítem, hogy elkészült a nyeremény táska. :) Nemrég vettem ki a varrógép alól. :)
Megmutatom milyen lett. Remélem örülni fog újdonsült tulajdonosa. :) Remélem azért majd kapok valamilyen visszajelzést, hogy használat közben hogy szuperál. :)
Na akkor lássuk :)

Ilyen az eleje

Ez a hátoldala

Ez pedig felülről.

2011. július 6., szerda

Újra itthon...

Tegnap este hazaértünk a nyaralásból. 10 napot töltöttünk el Pécsen a nagyszülőknél.
Ma már újra előveszem a varrógépet, mert szeretném befejezni a Játék felhívásra készített táskát. Aki szeretné még ma estig van lehetősége jelentkezni a játékra. :)
Aztán igyekszem megvalósítani azt a rengeteg ötletet, ami a fejemben van. :)
Na igen, és amit még nem mutattam meg, az egy kis hátizsák egy két éves kisfiú születésnapjára, és varrtam egy táskát Angéla mamának, aminek nagyon örült. :)

Arthur hátizsákja

Hátulról

Táska Angélának